Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@03:25:51 GMT

سیره نبوی و علوی در رقابت‌های سیاسی الگو قرار گیرد

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۲۰۵۱

سیره نبوی و علوی در رقابت‌های سیاسی الگو قرار گیرد

به گزارش خبرگزار ی مهر، حجت الاسلام احمد مروی در آئین نام گذاری صحن پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) که با عنوان «شکوه بعثت» در رواق بزرگ امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز بعثت نبی مکرم اسلام (ص) به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ اشاره و با بیان اینکه ائمه معصومین (ع) هیچگاه برای رسیدن به قدرت اصول اخلاقی را زیر پا نمی‌گذاشتند، اظهار کرد: روش اخلاق مدارانه نبی مکرم اسلام (ص)، امیرالمؤمنین (ع) و ائمه معصومین (ع) باید برای نامزدهایی که در انتخابات پیش رو خود را در معرض انتخاب مردم قرار می‌دهند، الگو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی قانون مداری را نخستین لازمه برای حضور در انتخابات دانست و گفت: هیچکس نباید خود را برتر از قانون بداند، رعایت نکردن قانون یکی از بدترین بی اخلاقی‌هاست، بی‌قانونی موجب رقم خوردن فتنه ۸۸ و تحمیل هزینه‌های سنگین به نظام و انقلاب شد.

تولیت آستان قدس رضوی بر اهمیت رعایت موازین شرعی در رقابت‌های انتخاباتی تأکید و تصریح کرد: رقابت‌های سیاسی باید همراه با صداقت، امانت‌داری و رعایت حدود شرعی باشد، دروغ، تهمت، فریبکاری و وعده‌های غیر قابل تحقق برای جلب آرای مردم با سیره و اخلاق نبوی و علوی منافات دارد.

حجت الاسلام مروی عنوان کرد: ارائه برنامه‌ها توسط نامزدها و نقد علمی و کارشناسی این برنامه‌ها بسیار خوب است، این امر موجب پیشرفت کشور است. اما استفاده از روش‌های غیراخلاقی در انتخابات حتی اگر موجب پیروزی هم بشود، پاسخگویی در پیشگاه خداوند در روز قیامت را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: مسئولانی که در مسند قدرت هستند یا افرادی که می‌خواهند خود را در مسند قدرت قرار بدهند باید موازین اخلاقی را رعایت کنند و در این خصوص مراقب باشند، زیرا جامعه از آنها الگو می‌گیرد.

تولیت آستان قدس رضوی شایسته سالاری، ضابطه مندی، دوری از ویژه خواری و حزب گرایی، رعایت انصاف در نقد رقیب را از جمله مواردی دانست که باید نامزدهای انتخابات به آن توجه کنند و اضافه کرد: نقد موجب حیات، پویایی و نشاط جامعه بوده و جامعه‌ای که در آن نقد و انتقاد نباشد مرده است، اما نقد باید همراه با انصاف، رعایت عدالت و به دور از تهمت باشد.

وی ساده زیستی، درد مردم را دانستن، دوری از فساد و اشرافی‌گری و اخلاق مداری را به عنوان شاخص‌هایی برای نامزد اصلح معرفی کرد.

حضرت محمد (ص) مصداق عینی «تجلی اعظم»

حجت الاسلام مروی در بخش دیگری از سخنان خود به فراز «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِالتَّجَلِّی الْأَعْظَمِ فِی هَذِهِ اللَّیلَةِ» در دعای شب مبعث اشاره کرد و حضرت محمد (ص) را مصداق عینی «تجلی اعظم» دانست.

وی ابراز کرد: تمام پیامبران الهی تجلی اسماً و صفات الهی هستند، اما وجود مبارک خاتم انبیا محمد مصطفی (ص) عصاره تمامی فضیلت‌های پیغمبران بوده و تنها اوست که مصداق «تجلی اعظم» است.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: آنقدر این «تجلی اعظم» کامل است که پس از پیامبر اکرم (ص) باب نبوت بسته شد و دیگر بشر نیازی به نبی و پیغمبر ندارد و این معنای «تجلی اعظم» است.

مبعث، دعوت مردم به عرصه تربیت اخلاقی است

تولیت آستان قدس رضوی بعثت را دعوت مردم به عرصه تربیت عقلانی، اخلاقی و قانونی دانست و در تبیین آموزه‌های اخلاقی در سیره پیامبر اکرم (ص)، گفت: نبی مکرم اسلام تجلی کاملی از مکارم و فضیلت‌های اخلاقی است، مکارم اخلاق آن هوای لطیف، پاکیزه و تمیزی است که به جامعه می‌وزد و جامعه در آن می‌تواند تنفس کند، هوایی که در آن هیچ آلودگی و سمومی وجود ندارد.

وی با بیان این مطلب که خداوند متعال رسول گرامی اسلام (ص) را به عنوان کامل‌ترین الگو و اسوه برای بشریت قرار داده است، تصریح کرد: مکارم اخلاق شعار خاتم‌الانبیاء پیامبر اکرم (ص) بوده و این حضرت با دارا بودن نیکوترین اخلاق و سیرۀ شخصی، بهترین الگو و اسوه برای بشریت است.

حجت الاسلام مروی در ادامه با طرح این سوال که پیامبر عظیم شأن اسلام (ص) برای تحقق هدف متعالی مکارم اخلاق در جامعه اسلامی چه کرد؟ توضیح داد: پیامبر بایدها و نبایدها، بایسته‌ها و نبایسته‌های اخلاقی را به جامعه آموخت، اما تنها به این امر بسنده نکرد و در مقام عمل در نخستین گام نظام و حکومت اسلامی را تشکیل داد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر جامعه ما به لحاظ اقتصادی در بالاترین مرتبه و به لحاظ عزت و اقتدار نظامی در جایگاهی اعلا قرار بگیرد، اما فاقد مکارم و فضیلت‌های اخلاقی باشد، اساس کار از بین می‌رود، قبل از هر چیز جامعه باید به تعالیم و آموزه‌های نورانی پیغمبر اکرم (ص) که حاکمیت مکارم و فضیلت‌های اخلاق است، اهتمام بورزد.

محبت به اهل بیت موجب گسترش فضیلت‌هاست

تولیت آستان قدس رضوی دومین اقدام پیامبر اکرم (ص) برای حاکمیت فضیلت‌های اخلاقی در جامعه را گسترش محبت نسبت به اهل بیت (ع) دانست و اظهار کرد: محبت نسبت به اولیای الهی یکی از راه‌های رشد فضیلت‌های اخلاقی در جامعه است زیرا محب حقیقی خلاف سیره و نظر محبوبش عمل نمی‌کند و یکی از رموز سفارشات و توصیه‌ها نسبت به زیارت ائمه اطهار (ع) بهره‌گیری زائران از فضائل اخلاقی این حضرات است.

وی تقویت روح جمعی مسلمانان را یکی دیگر از اقدام پیامبر اکرم (ص) در راستای توسعه اخلاق در جامعه خواند و اظهار کرد: پیامبر اکرم (س) روح جمعی را در جامعه متشدد و متفرق دوران جاهلیت تقویت کرد و میان آنها الفت، دوستی و برادری ایجاد کرد.

حجت الاسلام مروی تأکید بر برگزاری مناسک جمعی، زکات و انفاق به محرومین برای ایجاد روح همدردی در جامعه و ایجاد همدلی در مشکلات را از دیگر اقدامات و آموزه‌های پیامبر اکرم (ص) برای توسعه مکارم اخلاق معرفی کرد و گفت: در جامعه نبوی رذائل اخلاقی هیچ جایگاهی ندارد، پیغمبر اکرم (ص) از ما جامعه اسلامی و پاکیزه، به دور از آلودگی‌ها، بداخلاقی‌ها و حسادت‌ها، سو ء ظن‌ها و رذائل اخلاقی می‌خواهد.

نام‌گذاری صحن پیامبر اعظم بهانه‌ای برای احیای سنت‌های نبوی

وی با بیان اینکه نام‌گذاری صحن پیامبر اعظم (ص) بهانه‌ای برای احیای سنت‌های نبوی است، گفت: صحن جامع رضوی را به نام مبارک پیامبر عظیم الشان حضرت محمد (ص) تغییر نام دادیم، اما این نامگذاری جنبه تشریفاتی نباید داشته باشد، این نامگذاری برای این است که در این صحن مبارک آموزه‌ها، اخلاق، سیره و سلوک پیغمبر اکرم (ص) برای زائران بیان شود، این نامگذاری بهانه‌ای برای احیای سنت و اخلاق و سیره نبوی است.
 

کد خبر 5167061

منبع: مهر

کلیدواژه: مشهد حرم رضوی تولیت آستان قدس رضوی حجت الاسلام احمد مروی ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر آمار کرونا شیراز شیوع کرونا انتخابات شورای شهر و روستا گرگان انتخابات 1400 اردبیل عکس استانها شهرستان کرج همدان سنندج تولیت آستان قدس رضوی حجت الاسلام مروی فضیلت های اخلاقی فضیلت های اخلاق پیامبر اکرم مکارم اخلاق حضرت محمد تجلی اعظم آموزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۲۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: دبیران کل احزاب سیاسی کشور در رقابت انتخاباتی جهت کمیسیون ماده ۱۰ قرار دارند. - اخبار سیاسی -

عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که در ماده 10 آن اعضای کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب جهت رسیدگی به درخواست‌های تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص می‌شوند.

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد وی ادامه داد: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات متشکل از 3 عضو کمیسیون جناب آقای دکتر امیری اصفهانی به‌عنوان نماینده دادستان کل کشور و جناب آقای دکتر شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مقننه  به همراه دبیر کمیسیون خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه 28/1/1403 کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (10/3/1403) تعیین گردیده و برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به بند 3 ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.

مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (37حزب، 25 حزب ملی و 12حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کرده‌اند (107حزب) می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند.

وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه 16/2/1403 در سکوی اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد 3 دبیرکل احزاب ملی و 4دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نام‌نویسی کرده‌اند.

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه 10/3/1403، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند 3 ماده 10 قانون احزاب، مدت قانونی حضور  نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ 6/9/1398 به بعد (4 سال و پنج‌ ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشته‌اند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی / از نظر مطهری دیدگاه علامه سر از نسبیت در می‌آورد و حد یقفی نخواهد داشت
  • مجتبی مطهری: اخلاق مقداری در جامعه ما افت کرده است/ مسعود ادیب: هم‌نسل‌های من از شهید مطهری دین‌داری و مسلمانی خود را آموختند/ ابوالقاسم فنایی: شهید مطهری سعی کردند از جاودانگی اخلاق دفاع کنند
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • احضار اخلاقی هاشمی‌نسب برای ناسزا به پرسپولیس
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • کفتارهای سیاسی بر سر جنازه یک دختر نوجوان | بی‌اخلاقی رسانه‌های بیگانه درباره نیکا شاکرمی
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله